DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

rok 2010

 Rekapitulace roku 2010                                                                                                                              Uplynulý rok musím ocenit jako velmi úspěšný. Na voříškiádách jsme dosáhly velkých úspěchů. Kde se Sendy nedařilo na výstavě, hned to dohnala v kategorii pejsek šikula. Podle mě nejlepší voříškiáda byla ve Strmilově. Úžasná atmosféra, skvělá organizace, spousta kategorií. Největšího úspěchu jsme dosáhly na naší předposlední akci - 3.Týnské voříškiádě, kde se nám dostalo velké chvály k šikovnosti Sendy, a pořadatelé si s námi předběžně domluvili ukázku těch pár kousků, které Senďule zvládá.

Letos poprvé jsme se také zúčastnily LVT agility a obedience, kde jsme poznaly nové kamarády a nasbíraly nové zkušenosti. Velkou zkušeností byla zkouška OB-Z, která dopadla nad očekávání - 256,5b - VD.

A konec naší letošní závodní ,,sezóny" byl zakončen v duchu sportovní kynologie. V Písku na Otavském poháru v kategorii ZZO Senďuška vybojovala 2. místo.

S těmito výsledky jsem moc spokojená a doufám, že se nám bude dařit i v roce nadcházejícím. Tak nám držte palce

          

28.12. upravuji podsekci Sendy - voříškiády

27.12. do fotogalerie bylo přidáno album z naší včerejší povánoční procházky

21.12. dosáhly jsme první 1000 návštěvnosti! Děkujeme!!!

28.11. stránky jsem trošku upravila, u sekce Sendy vytvořeny podsekce

29.10. nové videjko poslušnosti najdete ve videogalerii

13.10. přidala jsem novou akci

11.10. v sobotu jsme si poprvé byly zkusit závodit podle ZZO. ZKO Písek pořádal závody podle ZZO a ZVV 1. Na nástupu jsme si vylosovaly startovní číslo, kterým pro nás byla 4. Celkem v naší kategorii bylo 9 psů v kategorii ZVV 1 nastoupilo 10 psů. A náš výkon vypadal následovně: přivolání pěkné, i když musela si jít zaštěkat na pejska, co byl na odložení, takže druhý povel, hodnoceno velmi dobře, chůze u nohy celkem dobrá, od pana rozhodčího, kterým byl pan Ryneš, byla hodnocena výborně. Já bych jí hodnotila trošku hůř, Sendy zezačátku šla podle mě daleko. Obraty na místě měla na jedničku. U povelů lehni, sedni, si sedla o půl vteřinky dříve, hodnoceno velmi dobře. Odložení za pochodu vleže výborně, aport volný výborně, tedy pan rozhodčí podotkl, že si mohla míček lépe vzít do tlamičky, ale v rámci svého plemene, jak řekl... Ještě před odložením byly doplňkové cviky. Snažila jsem se Sendy hodně vyburcovat, aby podala energický a veselý výkon, výsledkem však byla nedočkavost téměř u všech doplňkových cviků. Skok vysoký tedy přes 50cm překážku zvládla pěkně, teda až na to, že byla táák rozběhlá, že nestihla, teda já nestihla přirovnání k noze. Pak následoval skok šplhem (160cm) tedy áčko, tady už to bylo lepší, jen si nechtěla na záčátku dosednout, jako to bylo u všech překážek. Lavička byla perfektní, nepředbíhala... jen štěkání na povel... Sendy se zahleděla někde v dály a tak nějak přeslechla můj povel, takže štěkání pěkné, ale na druhý povel. Výsledně jsme získali 93b. což pro nás znamenalo losování s ovčákem, který měl stejný počet. Jako již tradičně rozhodoval počet bodů za aport, a protože paní měla bodů 9, ustály jsme druhé místo. Ze všech zúčastněných pejsků byla Sendy 2x menší než ostatní, přesto se dokázala prosadit.

                                                        

8.10. fotky z voříškiády jsou ve fotogalerii 

3.10. díky Lindě a Enny jsme se mohly včera zúčastnit 3. ročníku Týnské voříškiády. Konala se na hřišti ve sportovním areálu v romantickém prostředí blízkého hřbitovasmiley nee dělám si srandu, ten hřitov tam skoro ani nebyl k postřehnutí. Jako první byly do kruhu pozváni pejsci bez pp. Mezi 13 hafany Linda postoupila do nejlepší pětky, bohužel na stupínek si už nevystoupila. Ale i tak to byl úspěch. Poté přišla řada na nás. Do kruhu přišlo asi 8 voříšků. O nich si pořadatelé vyžádaly jméno, věk, a předvést, pokud něco pejsek umí. Vyřazování se nekonalo a rovnou bylo vyhlášení 3 nejlepších. A my jsme si poprvé vystouply na první stupínek!! Poté jako vítězi kategorie jsme byly znovu posláni do kruhu spolu s vítězem kategorie psů bez pp. Jack russel teriér nás po dlouhém přemýšlení poroty porazil. Dále se konaly psí maškarní a také se přišli ukázat pejsci z útulku. Po krátké přestávce následovaly soutěže, které tvořil slalom páníčků s pejskem, oběhnout kolík a tunelem do cíle. Postupovalo se vyřazovací metodou.. Dvakrát na nás přišli pejsci, co se z vodítka vyvlíkli nebo utekli, tudíž jsme měli takové štěstí v neštěstí.. Na závěr třem nejlepším byl změřen čas. Na třetím a druhém místě se umístili pejsci stejné majitelky, yorkšírek a borderka, a první místo opět patřilo nám!!! Moc mě potěšily pořadatelé, jímž se líbilo naše malé vystoupení v Sendy dovednostech. Dostaly jsme krásné ceny včetně certifíkátu na 3měsíce předplatného na časopis Psí kusy.

          fotky co nejdříve dodám

30.9. upraven plán akcí

25.9. voříškiáda Táborský psí kamarád se přesouvá na březen - duben. Proto upraven plán akcí

20.9. včera jsme vyrazily podívat se na Lucku a její psíky. Ukázky se konaly na fotbalovém hřišti, kde mimo jiné byli i policisti, u kterých byla možnost vyzkoušet střelbu, ,,flusačka" nebo zkusit změřit si rychlost. To jsme si s Luckou museli zkusit, takže Sendy mi zaběhla 33km/h.... jenže Sendy je prostě prcek, takže to byl docela problém... ale podařilo se Oficiální začátek byl trošku posunutý, ale i přesto jsme si na Lucku počkaly. Právě Lucka a Kim měly v očích diváků ten největší úspěch. I přihlížejícím policistům spadla bradaKimík uklízeč tunelů Odpoledne jsem si moc užila a myslím že i Sendy, kterou buď ovlivnila místní atmosféra, nebo se prostě jen předváděla. Lucce moc děkuji za krásné odpoledne a těším se na příští víkend!!!

          fotky ve fotogalerii

18.9. včera jsme se vydaly na procházku po okolí Milevska. Navštívily jsme židovský hřbitov, a naší další zastávkou byl posed, bohužel asi špatně vanul vítr, protože jsme žádné lesní zvířectvo neviděly, až na veverku, která se Sendy strááášně líbila, a zas jí chytl ten lovecký pud...Přálo nám krásné počasí, takové babí léto. Fotky z procházky jsou ve fotogalerii (fotky z posedu už z dřívějška)

15.9. přidala jsem další 2 plánované akce

9.9. už je znám datum konání táborské voříškiády, v plánu akcí

31.8. přidala jsem plánovanou akci

27.8. upravila jsem plán akcí

22.8. fotky z výletu ve fotogalerii

20.8. dnes jsme podnikly výlet na Červenou. Je tam malá plážička a hlavně pěkná koupačka, takže jsem si řekla, že je na čase taky někam vyrazit. Sendy se výlet moc líbil a musim říct, že se ve vlaku chovala opravdu jako slušný pejsek Opět neodolala a vytahovala z vody vše co se dalo, přes klády, trávu, se pokoušela o igelit.... jen kameny tentokrát nechala ležet. Co jí teda opravdu zaujalo byly vlny, které viděla poprvé v životě, a teda bála se...  stála ve vodě, přišla vlna tak utekla, a pak, jen tak jak když dráždí nějakého ježka dorážela no sranda jí pozorovat. Titul  velící cesty připadl samozdřejmě  mě, takže co se nám nestalo... Když jsme nastupovaly do vlaku směr domů, díky panu průvodčímu jsem zjistila, že poněkud jedem opačným směrem od domova tak jsme si načerno zajely dvě stanice dál a já s vyhlídkou návratu domů za soumraku jsem teda nemohla.... Naštěstí jsme vystoupily v takové větší vesničce u Písku. Koukám do řádu autobusů, kdy to jede tím správným směrem a hle! za 2 minuty!!! Takové štěstí v neštěstí když jsme vystupovaly u nás, projelo mi hlavou ,,konečně doma, a už nikam!!" jenže Sendy se tááák těšila domů, a já jen tak v sandálkách, že jsem si na větším obrubníku zvrkla nohu a hodila tlamu do trávy v tom jak jinak následoval výbuch smíchu, protože když jsem si představila jak to muselo vypadat, navíc na vodítku s takovym tintítkem... no dobrý.... pak, co jsme dorazily domů, hodila jsem Sendy míček... kam myslíte že letěl?? pod linku... tak už jsem řikala... Už dneska NIC nedělám!!!

    

17.8. v pátek jsem vytáhla ty svý dva blázny (pozn. Sendy a Gočeho) a vydali jsme se spolu s Lindou a Enny na procházku. Počasí zezačátku nevypadalo moc příznivě, ale my se nedali odradit. Procházka byla pohodová, hafany zaujaly především kaluže, hlavně teda Gočeho, to je převtělená kachna, a Enny, která neodolala a do kaluže si i lehla Dalším předmětem jejich zájmu byl Enny tenisák, která se k němu ovšem moc nedostala... procházka proběhla v poklidu, což se až divím, protože Goče si rááád hraje především kouše, a chvilkovou obětí jsem se stala právě já, když už mu asi přišla procházka moc jednotvárná, naštěstí mě ale zachránila Sendy a začla  s nim trošku běhat ale pak jim padl do oka právě již zmíněný tenisák

          nedělní odpoledne jsem se zaměřila na fyzičku Sendy. Vyrazily jsme na kole k rybníku, takže si krásně zaběhala u kola. Za odměnu pak aportovala míček ve vodě aby si pro změnu zaplavala. Taky taková malá kachna, jenže ta chce do vody za nějakým účelem, aportovacím účelem v jejím případě, jinak se neustále courá po břehu a vynucuje si nějaký ten klacík, nebo míček dokud to ta panička nepochopí co jako ten pes chce 

7.8. konečně videjko z poslušnosti ve videogalerii!

23.7. fotky z LVT jsou ve fotogalerii

18.7. Uplynulý víkend jsme strávily ve Veselí nad Lužnicí, kde se konal LVT agility a obedience. Na agility jsem Sendy přihlásila, protože jí strašně baví běhat a skákat Prioritní byla pro mě ale obedience. Tento druh sportu se psem mě velmi zaujal a jelikož si troufám říct, že základy ,,běžné" poslušnosti vzhledem k její výšce zvládá, chtěla jsem to zkusit. Trenérkou nám byla Lucka Stemmerová (pes Bak Fešák, učast na MS OB v Dánsku). Lucka byla opravdu skvělá a spoustu nás toho jen během jednoho týdne naučila (rozlišování předmětů, nosit dřevěnou činku, zlepšení chůze u nohy, nácvik přesnosti předsednutí...) Ve volném čase jsme měli možnost procházek, v našem případě jak jinak než k řece. Počasí se celkem vydařilo. Celkem, protože celý týden vládly obrovská vedra ve kterých se absolutně nedalo cvičit, ale pro zpestření poslední noc nám totálně propršela... Jinak z tohoto tábora mám velmi pěkné zážitky, myslím, že se sešla opravdu dobrá parta

          V sobotu se konaly zkoušky obedience. Rozhodčí byla Lucka Stemmerová (tedy naše trenérka OB) a steward Lucie Pasler. Přihlásily jsme se do OB-Z a protože Sendy hárala, šly jsme jako poslední. Nervy ale zapracovaly. První bylo odložení v sedě ve skupině. Tady jsem Sendy připravila o 2bodíky. Protože steward řekl pouze ,,povel" vůbec jsem nechápala co mám říct, než mi to teda došlo, řekla jsem 2 povely, což znamenalo srážku. Naštěstí jsem se pak trošku srovnala, takže následovaly tři desítky. Nejdřív bylo odložení v leže opět ve skupině, následně chůze u nohy u které musím poznamenat, že šla Sendy opravdu skvěle s očním kontaktem. Odkládání za chůze rovněž plný počet. U přivolání se chybka vloudila. V základním postoji jsem řekla ,,lehni", Sendy lehla, jenže bohužel lehla a pak hned sedla... Srážka 2,5bodů. Vysílání do čtverce celkem pěkné, až na to, že lehla opět až na druhý povel, protože čuchala. Srážka opět 2,5bodů. Následovalo přenášení předmětu. To bylo hodnoceno se srážkou 1,5bodu, protože šla dál od nohy než by měla. Aport přes překážku byl hodnocen 9, hodnocení ovlivnila její rychlost. Rozlišování se bohužel nečekaně nepodařilo, i přesto, že Lucka nám pomohla, jak hledat nosem a ne očimaSendy se daleko víc líbilo dřívko na hromádce, takže přinesla špatné, a ještě ho přede mnou pustila takže nulka. Poslední byla ovladatelnost, kterou jsme opět daly na plný počet. Zkoušku jsme úspěšně složily s počtem 256.5body, což znamenalo, že nám o půl bodíku uteklo V.

7.7. Dneska jsme si udělaly velké cvičební odpoledne. Již tradičně vytáhla jsem Gočáka ven a šly jsme si na louku zacvičit. Když už jsem byla v tom cvičení, vystřídala jsem Gočáka za Sendy. Prostě prázdniny jak mají být

4.7. Uplynulý týden jsme podnikly výlet do malé vesničky u Příbrami. Byl to pro Sendy vlastně první nejdelší výlet mimo domov. Počasí nám přálo, tedy někdy až moc, takže jsme si užily spoustu sluníčka a vody. Bohužel tam nebyl žádný rybník, přesto si Sendy našla způsob jak se zchladit. Čachtila se v potůčku od rána do večera. Navečer jsme si dopřály pokaždé velkou procházku. Fotky ve fotogalerii

30.6. přidala jsem novou akci

28.5. Doplněna nová plánovaná akcička

          konečně videjko z poslušnosti ve videogalerii

20.6. Dnes jsem poprvé po dlouhé době vyrazila na procházku s Gočákem Tééda za tu dobu co jsem ho viděla naposledy se skoro vůbec nezměnil, jen už je z něj chlapák, nemá takový plachťáky, ale chováním je pořád jak malý štěndo Jak jinak musela jsem si ověřit, jak jsme na tom s poslušností... a jo, s tim by se dalo pracovat. Do budoucna by měl Goče zůstat u nás ve městě, takže tím narostla i moje šance vzít si ho do parády o prázkách

15.6. Přidala jsem nové plánované akce

12.6. Dnes se mi potvrdilo pravidlo, že neplánované akce jsou ty nejlepší. O voříškiádě jsem tedy věděla delší dobu, ale horší to bylo s dopravou... Nakonec se přeci jen zadařilo a mohly jsme se vydat na již 5.ročník českobudějovické voříškiády. Na místě byly rozestavěné překážky a každý si mohl vyzkoušet agility. To nás na přivítanou trochu vyděsilo, protože téměř všichni pejsci na překážkách, no snad samý agiliťáci.... a mezi nimi jediní my, čistí NEagiliťáci... No ale pak se už zahajovalo, tak nechali překážky překážkami a soustředili se do kruhu.Kategorie byly: voříšci do 40cm, nad 40cm a psi poznatelného plemene. Jedinou doprovodnou soutěží byl šikula, kde se zúčastnilo 7 pejsků. Ve výstavě, jejíž součástí bylo představení našich čtyřnohých miláčků, jsme obsadily 1.místo. V kategorii šikula nám bylo rovněž přisouzeno 1.místo. 

                                                                                 

11.6. Konečně jsem se dokopala a nahrála jsem nějaké fotky - ve fotogalerii 2

23.5. Včera jsme spolu s Enny a Lindou, zúčastnily 8. ročníku Strmilovského voříška. Konala se na Strmilovském cvičáčku. Naše startovní číslo byla 7, která nám přinesla štěstí. Okolo výstavního kruhu byli umístěny stoly s lavičkami. Jako první jsme všichni zúčastnění nastoupili do kruhu. Poté následovala výstava psů a fen bez pp, po nich výstava voříšků. Voříškiáda byla doplněna spousty doprovodných soutěží jakými byly třeba: dítě a pes, největší a nejmenší pes, podoba pána a psa, psí maškarní, pes veterán, nejvzdálenější vystavovatel a pejsek šikula. Toho jsme se již tradičně zúčastnily. Konkurence byla opravdu veliká. Pejsci předváděli nejrůznější kousky a opravdu se bylo na co dívat. V konkurenci 12 pejsků jsme nakonec získali 1. místo i když si myslím, že to rozhodčí neměli jednoduché. Také jsme se přihlásili do nejvzdálenějšího vystavovatele ale našich 85km nebylo oproti 160km opravdu nic. Na konci celé akce proběhlo velké vyhlašování všech kategorií, tedy i těch doprovodných. Každý pejsek dostal pamětní list a tašku s malou odměnou pro všechny. Bylo to opravdu krásné odpoledne, úžasná organizace a vůbec nejlepší voříškiáda, které jsme se dosud účastnily. Atmosféra byla opravdu skvělá, protože všichni byli přátelští a pohodoví, soutěžící si navzájem povídali a fotily si své pejsky. Musím ocenit i to, že bylo opravdu velké množství doprovodných soutěží, takže šanci získat nějakou cenu dostal každý pejsek.

         fotky ve fotogalerii 2

         návštěvnost našich stránek přelezla přes 2 000!!! Děkujeme

20.5. přidala jsem nový odkaz

16.5. Dnes jsme se zúčastnily českobudějovické voříškiády s názvem Hobbík 2010, která se konala v rámci každoroční výstavy Hobby. O voříškiádě nebylo jasně do poslední chvíle rozhodnuto, ale nakonec to vyšlo a my jsme rozhodně nelitovaly. Byly jsme přihlášeni do kategorie fena, kde bylo asi 9 fenek různých kříženců. Postupovaly 3 o jejichž výsledném pořadí se rozhodovalo na konci. Účastnily jsme se již tradičně i kategorie Pes Šikula. Do této divácky nejoblíbenější kategorie se přihlásilo celkem 7 pejsků. Zde jsme obsadily konečné první místo! Odměnou za náš výkon byl krásný pohár, včetně dalších dárečků.

                                                              

Upravila jsem sekci moji kamarádi (Káťa s Astou složily zkoušku Fpr1) a sekci Sendy