DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

rok 2011
Rekapitulace roku 2011
Konec roku se nám nezadržitelně blíží a já bych i letos, jako minulý rok, se chtěla ohlédnout a zrekapitulovat naše úspěchy/neuspěchy letošního, již končícího roku.
 
Tento rok patřil spíše sportovní kynologii. Voříškiádám jsem se letos moc nevěnovala, vlastně jedinou, kterou jsme letos absolvovali byl Táborský voříšek. I přesto, že to byla jediná výstava, mám na ní krásné vzpomínky. Zúčastnili se jí opravdový voříšci, které jsme dosud na žádné jiné výstavě nestřetly. I po stránce šikovnosti na tom byly pejsci moc dobře.Našli se mezi nimi agiliťáci, ale i záchranáři.
 
Naši ,,závodní sezónu" odstartoval klubový Valentýnský závod. Další závod se konal v Prachaticích. Tohoto závodu si nejvíc cením. Nesl název Závod o perníkovou kost. Zde jsme mohli opravdu vyzkoušet naše dovednosti v kategorii ZZO. A zrovna tyto závody se Sendy teda vůbec nezdařili. Její poslušnost byla opravdu hrozná, což mě hrozně mrzelo. Ale umístili jsme se na nádherném 7.místě z 19 závodníků, což bylo nakonec opravdu dobré umístění. jen jsem asi moc sebekritická a hlavně jsem zvyklá, že Sendy šlape, a tentokrát asi něměla svůj den...  Jak jsme závodní sezónu zahájily, tak i skončili. Posledním závodem byl opět klubový závod připravující naše členy na zkoušky podle ZZO. Mikulášský závod byl opravdu nejpěknější. Sendy předvedla nejkrásnější poslušnost jakou kdy na jakých závodech předvedla. (to její sedni, lehni, vstaň jí prominu)
 
Naše účast na nějakém tom výcvikovém táboře byla téměř jistá. Vyhrál to LVT v Bělčicích,kde probíhaly tréninky sportovní kynologie, agility a dogdancingu. Za obrovský úspěch považuji složení hned třech dogdancingových zkoušek a to: MD 1, HtM 1 a F1. Zde jsem načerpala spoustu nových zkušeností a hodlám se se Sendy tomuto sportu i nadále věnovat.
 
I letošní rok byl pro nás přínosem, protože jsme načerpali mnoho dalších zkušeností, spoustu zážitků a v neposlední řadě také další kamarády. Všem tedy přeji aby i následující rok 2012 byl ve znamení štěstí, zdraví a mnoho ne jen kynologických úspěchů!
 
 
27.12. na stránkách ZKO Tábor jsem našla fotky z Mikulášského závodu, odkaz zde
 
12.12. včera jsme se účastnily klubového závodu s názvem Mikulášký závod. Celkem bylo 11 závodních týmů rozdělených do kategorie Amatéři a Profi. Naším startovním číslem byla 2 a startovali jsme v ,,profících". Sendy tentokrát neopakovala obvyklé schéma a při přivolání se rozběhla opačným směrem než byly lidi, a neštěkala. Na povel přiběhla okamžitě,tudíž získala plný počet bodů. Za chůzi u nohy nám jeden bodík utekl a to kvůli její chvilkové nepozornosti, přesto chůze byla pěkná, s očním kontaktem. Dalším cvikem byly obraty, které jsme také zvládly na výbornou. Sedni, lehni, vstaň se nám už tak nepovedlo. Sendy ani na třetí povel nevstala, takže 4body dolů. Odložení za pochodu v leže měla pohotové - 10bodů. Aport zvládla ve svém obvyklém ,,turbotempu" - 10bodů. A dlouhodobé odložení jsme také zvládly na výborně. Výslednou známkou bylo 55bodů, které stačili na 3.místo. Poslušnost se mi moc moc líbila, Sendy šla s radostí a užívala si to. Velké dík patří i pořadatelům, kteří zorganizovali toto krásné nedělní odpoledne.
 
2.12. termín Mikulášského závodu se přesunul na 11.12.
 
12.11. do fotogalerie jsem přidala fotoalbum z podzimní procházky
 
8.11. již znám datum konání Mikulášského závodu
            Už dlouho jsme se neozvaly.. Co se u nás děje?  Bylo nám nabídnuto vystupování na maturitním plese, který se bude konat asi 13.ledna v Milevsku. Předvedeme krátkou ukázku  dogdancingu. Z této nabídky mám opravdu velkou radost, i když se trochu obávám reací Sendy na ten hluk a spoustu lidí. Teda spíš jestli se zvládne soustředit... Tak nám držte palce!
 
23.10. do videogalerie vloženo nové videjko
            doplněn plán akcí
 
30.9. upravila jsem sekci Sendy- voříškiády
 
24.9. do fotogalerie vloženy fotky z Táborské voříškiády
 
18.9. včera jsme se účastnili Táborské voříškiády, která se konala v objektu Housova Mlýna v Táboře. Moderátorem celé akce byl všemi známý Zdeněk Srstka. Čtyřčlennou porotu tvořil zástupce pořadatelů (Ochrana fauny ČR), člen městského úřadu Tábor, veterinář a také známá tvář televizních obrazovek Gábina Osvaldová. Posuzování bylo rozděleno na kategorii štěňat, otevřenou (pro psi a feny od 18měsíců do 8let, kde soutěžili  psi a feny zvlášť), a v neposlední řadě kategorie Psí veterán. Soutěžili jsme v otevřené kategorii fen, kde Sendy obsadila krásné 3. místo! Vyjádřit svůj názor měli možnost i diváci, kteří obdrželi hlasovací lístky, kam mohli sepsat pořadí svých favoritů. Tato kategorie byla nazvána TOP VOŘECH. Po pauze na oběd se konaly soutěže pes šikula, dítě a pes a nejkrásnější psí pár. My se účastnili jako již tradičně kategorie Psí šikula. Musím uznat, že konkurence byla opravdu velká, přesto si Sendy odvezla zlatou medaili! Velké dík patří pořadatelům, kteří skvěle zvládly veškerou organizaci. Přidalo se též krásné počasí, vládla přátelská atmosféra, rozhodčí, ač neměli lehké rozhodování, byli spravedliví. Naši spoluzávodníci byli opravdoví vořeši a mnoho jich umělo spoustu zajímavých kousků a jen nás přesvědčili, že i voříšek zvládne to, co leckterý ,,papírák", ba někdy i lépe!
 
9.9. doplněn plán akcí
 
3.9. na stránkách pořadatelů IV. vltavotýnské voříškiády  jsem našla fotky z našich ukázek dogdancingu
   
 
21.8. do videogalerie jsem přidala videa jednotlivých divizí složených na LVT
 
11.8. do fotogalerie přidány fotky z výcvikového tábora!
 
7.8. uplynulý víkend jsme strávili v Bělčicích, kde se konal LVT. Na programu byl dogdancing, agility, sportovní kynologie, taneční příprava a zumba. Se Sendy jsme si samozdřejmě opět daly agility, a nově také dogdancing. Protože Sendy pár prvků z dogdancingu umí, rozhodla jsem se o dogdancing více zajímat. Trenérkou nám byla Andrea, která také převzala roli rozhodčí při čtvrtečních a sobotních zkouškách. Se Sendy jsme se naučili jak nové kousky, tak ,,techniku" výcviku nových prvků. Také se nám podařilo složit zkoušky: Musical dressage 1, Heelwork to music 1 a Freestyle 1, vše na výbornou! Na táboře panovala opdravdu přátelská atmosféra, takže všem moc děkujeme!!!
 
               fotky dodám co nejdříve, stejně jako videa o složených zkouškách!
 
29.7. přidala jsem fotoalbum přípravy na ukázky dogdancingu
 
15.7. doplněna nová plánovaná akce
          upravena sekce Sendy - sportovní kynologie
 
12.7.  v něděli jsme měli naplánovanou účast na 4.týnské voříškiádě. Voříškiády jsme se účastnili, i když naše pozice se změnila. Již jsme nezávodily, ale předváděli ukázky dogdancingu. I když se dogdancingu více nevěnujeme (jen pár prvků co okoukáme, a co Sendy baví), je to jen tak pro radost, tak jí do ničeho nenutím. Připravila jsem nám malou sestavičku, ovšem bez několika prvků, které by se měli objevovat, alespoň v některých kategoriích. Sestava se nám více méně docela vydařila, až na pár kiksů ze strany Sendy, ale doufám, že se to divákům líbilo. Moc děkuji pořadatelům, že jsme měli možnost předvést, co umíme.
 
              návštěvnost překročila 2 000! Děkujeme!!!!
 
 
25.6. upraven plán akcí
 
20.6. Jako jedna z mála akcí, které nám letos vyšly, spadá včerejší závod O perníkovou kost, který se konal v Prachaticích. Celkem startovalo 25 týmů, přičemž v naší kategorii, ZZO, bylo 19 týmů, a zbývajících 6 v kategorii BH (+doplňkové cviky). Tentokrát jsme závodili pod číslem 8. Sendy se ale moc nepředvedla.
Přivolání bylo na mále. Sendy dostala volno, tak odběhla, v pohodičce, pak jí prdlo v bedně a šla štěkat na diváky. Ale to už jsem dostala znamení od rozhodčího na přivolání. Dala jsem povel, jenže podle stejného scénáře jako vždy, nejdřív doběhnout, zaštěkat a pak panička. Takže na první povel dobíhala k divákům a štěkala. S druhým povelem, ke kterému jsem dostala pokyn, chvilku si vyčkala a vyplatilo se. Žádná ztráta bodů. 
 Chůze u nohy byla podle mě naprostá katastrofa. Žádný oční kontakt, navíc, když jsme procházeli kolem kantýny, začala větřit cosi milejšího než zrovna panička. Moje snaha nenápadně ji  ,,urovnat" vyšla vniveč. Akorát se odtahovala od nohy.
Obraty na místě šli, stejně jako sedni, lehni. Odložení bylo pěkné.
Aport mnohé překvapil,nj my víme... Sendy a míček.... vypálila pro něj, dokonce ho i pěkně držela v tlamičce. I když cestou ke mě si šla čuchnout k botám p. rozhodčího.
Dlouhodobé odložení bylo v pořádku.
Počasí bylo opravdu aprílové, protože letní sluníčko střídali slejváky, přičemž když jsme šli na plac, svítilo sluníčko. Z odložení už nás doprovázel deštík.
Se Sendy výkonem jsem celkem spokojená, výsledné hodnocení 53 bodů. Ale podle mě, znám Sendy cvičit líp, a podle mě do toho nešla naplno, nedala do toho všechno....  Celkové pořadí nebylo zlé, umístili jsme se na 7.místě.
 
 
13.6. upraven plán akcí - je znám datum Týnské voříškiády a přidána nová akce 
           
       Jinak českobudějovické voříškiády jsme se neúčastnily, jelikož se letos potýkáme stále se stejným problémem, a to je odvoz. Navíc sama jsem letos maturovala, takže na akce ani samotné cvičení nebylo moc času. Ale před námi léto, prázdniny, tak nám držte palce, ať se ta naše kletba v podobě problémů s odvozen odvrátí. 
 
1.6. pár fotek z Prčic
 
22.5. V sobotu jsme se účastnily 46.ročníku pochodu Praha - Prčice. Zvolili jsme 31km trasu. Pochod byl přes Držkrajov a Mlčkov do Přeštěnice, kde byla v penzionu první kontrola. Dále naše trasa mířila přes Klokočov, kde byl šílený kopec, opravdu jeden z nejhorších, do Nadějkova, kde byla další kontrola. Tam jsme trošku poobědvali a vydali se dál do Boučí, Pohořenic až na Monínec. Tady se mi obzvlášť líbilo, protože krajina byla opravdu moc krásná a hlavně sluníčko už tolik nepařilo Zde byla tajná tzv. ,,polní kontrola", jejíž razítko jsme potřebovali k získání botičky a tatranky za splněnou trasu odtud už cíl nebyl daleko a do Prčic jsme se dostali v 5hodin. Sendy zvládla trasu krááásně v pohodičce a určitě si naběhala jednou tolik, protože vždy vyrazila kupředu, pak se vrátila s obavou, jestli jí následuji a takhle celou cestu. Naštěstí ani žádná lesní a polní zvěř nedráždila její loveckou povahu, pouze svými pachy, kterých se nemohla nabažit
 
      
 
24.4. do plánu akcí přidaná nová akcička
 
21.4. do fotogalerie jsem přidala nová fotoalba
 
9.4. do sekce Sendy- obedience přidána naše ,,výkonnostní listina" výsledky, ze zkoušky OB-Z
 
5.4. do videogalerie jsem vložila nové videjko naší poslušnosti!!!
 
29.3. Enny má nové web stránky - změna v odkazech
 
13.3. Fotky z Valentýnského závodu
     
6.3. do fotogalerie jsem přidala pár fotek z naší procházky
 
1.3. doplnila jsem nové plánované akce
 
27.2. přidala jsem video ze včerejších závodů do videogalerie
 
26.2. Dnes jsme se zúčastnily klubového závodu podle ZZO. Celkový počet startujících bylo kolem 17. Závodníci byli rozděleni do dvou kategorií - Profi a Amatér. Nás zařadili do kategorie Profi, kde startovalo asi 11 týmů. Vylosovali jsme si startovní číslo 6. Poslušnost se celkem vydařila, i když ne podle mých představ. Při přivolání si šla Sendy zaštěkat, i když ihned po povelu se obrátila a přiběhla, což mě dost překvapilo, protože když se rozhodne jít si zaštěkat, tak nejdřív doběhne k ,,oběti" a pak až poslouchá. Další co teda úplně pohnojila bylo ,,vstaň". Slečna totiž zapomněla, že něco takového je, takže můj počet povelů byl vyšší, než přípustné 3...
U milovaného aportu Sendy trošku ztratila orientaci, protože jí upoutalo brebentící publikum a pak místo ke mně přiběhla k rozhodčí, i když včas se zorientovala odložení měla perfektní a dlouhodobé taky. Celkově jsme získali 57 bodů (ze 60), což si myslím, že je opravdu dobrý výsledek. U speciálních cviků k mému překvapení Sendy na rušivé podněty nereagovala a přiběhla krásně, až na to, že místo ke mně se přiřadila hned k noze, ale to nevadí. Skupinku jsme taky zvládly bez problémů. Sendy si vysloužila kopici pamlsků a 3. - 4. místo, ale na rozhodnutí pána se stejným počtem bodů, nám 3. místo přenechal. 
 
11.2. Valentýnský závod byl přesunut (a závisí na počtu přihlášených, přeci jen je to na poslední chvíli) proto upraven plán akcí
6.2. už je znám datum konání Valentýnského závodu - doplněno do plánu akcí
 
2.2.  Do plánu akcí jsem přidala další plánované akce
 
1.1. vytvořila jsem plán akcí pro rok 2011 a sekce Sendy - voříškiády je doplněná. Také aktuality z minulého roku si můžete přečíst v aktuality - rok 2010, kde naleznete i rekapitulaci roku 2010
Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty, kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)
Textový editor
Cesta objektu
 
.cke_skin_office2003{visibility:hidden;}